Tänk om det vore tvärtom...

Om kvinnor med minishorts blev spottade på eller om någon kom och försökte tvinga på dem byxor. Tänk om kvinnor med kort kjol blev avstängda från universitet och skolor. Tänk om kvinnor med tighta byxor fick höra "fy fan" dagligen efter sig. Tänk om det skulle bli en stor samhällsdebatt om kvinnor som bär urringade tröjor för det är svårt att kommunicera med dem utan att bli störd av deras urringning. Eller om kvinnor som bär åtsittande kläder skulle få svårt att hitta arbeten pga av deras klädsel. Tänk om busschaufförerna inte stannade för kvinnor som bar korta klänningar. 
 
Det skulle ju vara skandal eller hur? För det är kvinnans rättigheter, precis som vilken människa som helst, att klä sig som hon vill. Så hur kommer det sig då att ingen lyfter på ögonbrynet när detta sker överallt i Sverige, varje dag för muslimska kvinnor som bär slöja/niqab?
 
Jag hoppas ni fick er en tankeställare hur orättvis situationen är för muslimska kvinnor om "lättklädda" kvinnor skulle behandlas på liknande sätt. Det är viktigt att som muslimsk kvinna själv se att denna behandling är inte okej subhanallah! Jag är rädd för att många av oss har fått leva med denna diskriminering så länge att det blivit en del av vår naturliga vardag. Ingen kommer att stå upp för dig, försvara dig eller ge dig dina rättigheter utom du själv! 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback